Zelf Evaluatie

LTP Executive Services

Uit onderzoek blijkt dat bestuurders die feedback krijgen op hun handelen effectiever zijn dan bestuurders die geen feedback ontvangen. Tegelijkertijd is bekend dat júist bestuurders niet of nauwelijks feedback ontvangen. Het wordt vaak als lastig ervaren elkaar kritisch te bevragen en constructief feedback te geven. Bestuurders zullen hun zelfevaluatie daarom zelf moeten organiseren en kiezen daarbij steeds vaker voor een externe, onafhankelijke adviseur die hen hierin kan begeleiden.

LTP Executive Services biedt deze begeleiding ook aan, in de vorm van de dienst ‘Zelfevaluatie’. Onze consultants helpen de gesprekken tussen de bestuursleden effectief vorm te geven, zodat deze soepel verlopen en het gewenste resultaat opleveren. Wij hebben decennialange ervaring in het bijstaan van toezichthouders en directies bij het ontwikkelen en verduurzamen van leiderschap.

"Wij hebben decennialange ervaring in het bijstaan van toezichthouders en directies bij het ontwikkelen en verduurzamen van leiderschap."

Voor wie is Zelfevaluatie bedoeld?

De Zelfevaluatie is uitermate geschikt bij vraagstukken op het vlak van persoonlijke en leiderschapsontwikkeling van bestuurders en topteams. De gecombineerde inzet van een persoonlijkheidsonderzoek, 360° feedback en een individuele terugkoppeling, maakt dat er verbanden kunnen worden gelegd tussen persoonlijkheid, gedrag en reputatie. Met als doel: de bestuurder ondersteunen in diens persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Enkele voorbeeldvragen:

  • Op welke leiderschapselementen scoort de bestuurder hoog?
  • Waar kan de bestuurder zich nog in ontwikkelen in de ogen van anderen?
  • Hoe is de wisselwerking tussen toezichthouder en directie?
  • Hoe is de kwaliteit van de communicatie en besluitvorming?

Hoe ziet de Zelfevaluatie eruit?

Het is een hoogwaardige maatwerkaanpak waarbij de opdrachtbepaling en contextanalyse de definitieve inhoud van de online 360-gradenfeedbackvragenlijst bepalen. Vanzelfsprekend zetten wij onze meest ervaren senior adviseurs in, die vertrouwd zijn met board dynamics en governance.

Bepalen vraagstelling en uitgangspositie.

Gevalideerd. Biedt inzicht in persoonlijkheid, waarden, reputatie en gedrag onder druk.

Op basis van de contextanalyse worden te meten competenties en vragen opgesteld.
Interpretatie en reflectie met een senior adviseur.

Optioneel is om de interactie tussen bestuurders weer te geven in een teamanalyse.

Over LTP Executive Services

Inzicht en aandacht van het hoogste niveau. LTP Executive Services is een onafhankelijk adviesbureau met expertise in bedrijfskunde en psychologie. Wij bieden diepgaand advies over leiderschap en boardroomdynamiek.

Wij bestaan bijna 100 jaar. Door de jaren heen hebben we gemerkt dat benoemingen en ontwikkeling op executive niveau ontzettend gevoelig liggen en zorgvuldig en transparant moeten worden opgepakt. Wij zijn hierin graag uw sparringpartner en adviseur.

Onze ervaren psychologen en gecertificeerde coaches op het gebied van selectie- en ontwikkelgerichte assessments bieden diepgaande en onafhankelijke adviezen, met als doel risico’s te reduceren en het leiderschap naar een hoger niveau te tillen.

Meer informatie over het Executive Assessment?

Neem contact op met één van de business partners of ons team Planning & Support via: executiveservices@ltp.nl of 020 – 30 50 499.

Karst Bongers

Karst Bongers
Business Partner
LTP Executive Services
K.Bongers@ltp.nl
06 – 52 30 30 15

Kees Jan Sepmeijer
Business Partner
LTP Executive Services
K.Sepmeijer@ltp.nl
06 – 53 17 94 78

Vraag een offerte aan
Onze adviseurs helpen u graag verder.
Ga naar:
Artikelen

Aanvraagformulier The Ripple

Offerte Team & Organisatie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?