Board Dynamics

LTP Executive Services

LTP Executive Services heeft decennialange ervaring in het bijstaan van toezichthouders en directies bij het ontwikkelen van duurzaam leiderschap. Wij hebben een unieke manier ontwikkeld om de effectiviteit van uw leiderschapsteam te versterken.

Recent onderzoek naar benoemingen op executive niveau wijst op een beduidend laag slagingspercentage, met slechts 50-60% van de benoemingen dat als succesvol wordt beschouwd. Dit fenomeen kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan de track-record, vaardigheden of persoonlijkheid van de kandidaten. Echter, veel vaker wordt het toegeschreven aan de complexe dynamiek tussen bestuurders en stakeholders.

Onze Board Dynamics is een korte check om de fit tussen bestuurders in kaart te brengen en te verbeteren: de basis voor een effectieve samenwerking in uw leiderschapsteam, zeker wanneer het team onder druk staat.

"Board Dynamics is de basis voor een effectieve samenwerking in uw leiderschapsteam, zeker wanneer het team onder druk staat."

Voor wie is onze Board Dynamics bedoeld?

Board Dynamics is relevant voor zittende besturen die te maken krijgen met veranderingen in het team of in de teamdynamiek, zoals de uitbreiding van een tweekoppig naar een driekoppig bestuur of een nieuwe bestuurder die het bestaande gremium komt versterken.

Ook wanneer een andere strategische koers verlangd wordt, is het waardevol het bestuur tegen het licht te houden en te analyseren of de teamcultuur de juiste is voor de strategie.

  • Hoe is de fit tussen bestuurders?
  • Welke aandachtspunten en sterktes zijn er in de samenwerking? Waar liggen risico’s tot frictie? Wat zijn de valkuilen?
  • Welke impact hebben nieuwe bestuurders op de teamdynamiek?
  • Hoe kunnen we nieuwe bestuurders succesvol onboarden en verkleinen we de kans op een mishire?

Hoe ziet het proces eruit?

Het Executive Assessment is altijd een hoogwaardige maatwerkaanpak. De opdrachtbepaling en contextanalyse bepalen de definitieve inhoud van het programma. Vanzelfsprekend zetten wij onze meest ervaren senior adviseurs in, die vertrouwd zijn met board dynamics en governance.

Met relevante stakeholders.

De teamleden vullen een leiderschapsscan in.

De teamleden worden uitgenodigd voor een persoonlijk diepte-interview.
De verkregen inzichten worden verwerkt in een groepsanalyse.

Terugkoppeling en teamsessie omtrent effectieve samenwerking.

Over LTP Executive Services

Inzicht en aandacht van het hoogste niveau. LTP Executive Services is een onafhankelijk adviesbureau met expertise in bedrijfskunde en psychologie. Wij bieden diepgaand advies over leiderschap en boardroomdynamiek.

Wij bestaan bijna 100 jaar. Door de jaren heen hebben we gemerkt dat benoemingen en ontwikkeling op executive niveau ontzettend gevoelig liggen en zorgvuldig en transparant moeten worden opgepakt. Wij zijn hierin graag uw sparringpartner en adviseur.

Onze ervaren psychologen en gecertificeerde coaches bieden onafhankelijke en met data onderbouwde adviezen, met als doel het leiderschap naar een hoger niveau te tillen en te verduurzamen en de samenwerking binnen boardteams te versterken.

Meer informatie over het Executive Assessment?

Neem contact op met één van de business partners of ons team Planning & Support via: executiveservices@ltp.nl of 020 – 30 50 499.

Karst Bongers

Karst Bongers
Business Partner
LTP Executive Services
K.Bongers@ltp.nl
06 – 52 30 30 15

Kees Jan Sepmeijer
Business Partner
LTP Executive Services
K.Sepmeijer@ltp.nl
06 – 53 17 94 78

Vraag een offerte aan
Onze adviseurs helpen u graag verder.
Ga naar:
Artikelen

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?