Executive Assessment

LTP Executive Services

Recent onderzoek naar benoemingen op executive niveau wijst op een beduidend laag slagingspercentage, met slechts 50-60% van de benoemingen dat als succesvol wordt beschouwd. Dit fenomeen kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan de trackrecord, vaardigheden of persoonlijkheid van de kandidaten. Echter, veel vaker wordt het toegeschreven aan de complexe dynamiek tussen bestuurders en stakeholders.

Inzicht in de fit tussen bestuurders, alsmede in sterktes in de samenwerking en aandachtspunten, kan bij nieuw toe te treden bestuurders een succesvolle onboarding vergroten en de kans op een mishire verkleinen.

LTP Executive Services biedt voor complexe situaties zoals deze het Executive Assessment. Wij hebben decennialange ervaring in het bijstaan van toezichthouders en directies bij het selecteren en ontwikkelen van duurzaam leiderschap.

"Wij hebben decennialange ervaring in het bijstaan van toezichthouders en directies bij het selecteren en ontwikkelen van duurzaam leiderschap."

Voor wie is het executive assessment bedoeld?

Het Executive Assessment is uitermate geschikt voor vraagstukken op het vlak van benoeming en selectie, individuele ontwikkeling en als startpunt van leiderschapsontwikkeling voor executive teams. Enkele voorbeeldvragen:

  • Is de beoogde kandidaat in staat om de voorliggende opdracht op de gewenste wijze te vervullen, geplaatst tegen de huidige organisatiecontext?
  • Kan dit lid uit het senior managementteam de stap maken naar de executive board?
  • Wat is de fit met het directieteam?
  • Waar ‘staan’ wij als board?
  • Waar liggen onze kansen, wat zijn de aandachtspunten en risico’s – individueel en als gremium?

Hoe ziet het executive assessment eruit?

Het Executive Assessment is altijd een hoogwaardige maatwerkaanpak. De opdrachtbepaling en contextanalyse bepalen de definitieve inhoud van het programma. Vanzelfsprekend zetten wij onze meest ervaren senior adviseurs in, die vertrouwd zijn met board dynamics en governance.

Uniek is onze boardscan om de fit met het team te meten.

Gevalideerd. Biedt inzicht in persoonlijkheid, waarden en kritisch denkvermogen.

Maatwerk, gebaseerd op de specifieke vraagstelling.

Hoogwaardige maatwerkaanpak met 1 of 2 senior adviseur(s).

Wij brengen disfunctionele eigenschappen in kaart die (vooral) ontstaan onder druk.

Persoonlijke terugkoppeling naar deelnemer en stakeholders.

Over LTP Executive Services

Inzicht en aandacht van het hoogste niveau. LTP Executive Services is een onafhankelijk adviesbureau met expertise in bedrijfskunde en psychologie. Wij bieden diepgaand advies over leiderschap en boardroomdynamiek.

Wij bestaan bijna 100 jaar. Door de jaren heen hebben we gemerkt dat benoemingen en ontwikkeling op executive niveau ontzettend gevoelig liggen en zorgvuldig en transparant moeten worden opgepakt. Wij zijn hierin graag uw sparringpartner en adviseur.

Onze ervaren psychologen en gecertificeerde coaches op het gebied van selectie- en ontwikkelgerichte assessments bieden diepgaande en onafhankelijke adviezen, met als doel risico’s te reduceren en het leiderschap naar een hoger niveau te tillen.

Meer informatie over het Executive Assessment?

Neem contact op met één van de business partners of ons team Planning & Support via: executiveservices@ltp.nl of 020 – 30 50 499.

Karst Bongers

Karst Bongers
Business Partner
LTP Executive Services
K.Bongers@ltp.nl
06 – 52 30 30 15

Kees Jan Sepmeijer
Business Partner
LTP Executive Services
K.Sepmeijer@ltp.nl
06 – 53 17 94 78

Vraag een offerte aan
Onze adviseurs helpen u graag verder.
Ga naar:
Artikelen

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?