Zorgscan: online selectietool voor mbo-functies

Voor wie is het bestemd?

De Zorgscan is een online selectietool speciaal voor mbo-functies in de zorg.

Bij welke vraagstelling?

De zorg schreeuwt nog steeds om personeel. Afdelingen zijn afhankelijk van de juiste bezetting om adequaat te kunnen draaien. Tegelijkertijd zoeken veel mensen een baan en staat de zorg in hoger aanzien. Wij hebben een scan ontwikkeld die heel snel duidelijk maakt of de competenties van iemand passen bij de zorg.

De Zorgscan is eenvoudig in te vullen en geeft zowel de potentiële medewerkers als de organisatie een helder beeld. Het rapport van de Zorgscan biedt inzichten en input voor het selectie-interview:

  • Is iemand in potentie geschikt voor de zorg?
  • Wat is iemands werkprofiel?
  • Welke interviewvragen zijn goed om te stellen in het gesprek?
Rapportfragment
Hoe werkt het?

Een online scan maakt de kandidaat thuis of op een rustige plek op het werk. De kandidaat ontvangt per e-mail praktische informatie en persoonlijke inloggegevens. Hiermee kan hij of zij inloggen op een beveiligde website en starten met de Zorgscan (duur ongeveer 35 minuten).

De Zorgscan bestaat uit 3 verkorte persoonlijkheidsvragenlijsten. Het programma staat vast, maar de competenties die in kaart gebracht worden, zijn aan te passen aan de functie. Onze adviseurs helpen je graag bij het samenstellen van een goede set aan competenties.

Wat levert het op?

De Zorgscan is speciaal ontwikkeld voor uitvoerende (mbo-)functies. Binnen 35 minuten en in één oogopslag heb je inzicht in iemands talent, competenties en ontwikkelbaarheid. Dit garandeert minder uitstroom en mismatches. Bovendien versnelt de Zorgscan het selectieproces aanzienlijk.

De resultaten van de Zorgscan worden weergegeven in twee heldere rapporten: een voor de kandidaat (met gerichte ontwikkeltips) en een voor de interviewer (met interviewvragen). Dit maakt de Zorgscan, naast voor selectiedoeleinden, ook geschikt voor ontwikkeling.

Inhoud van het rapport

Bij een online scan wordt het rapport automatisch gegeneerd. Het is direct beschikbaar voor de kandidaat. En na goedkeuring ook voor de opdrachtgever. Het rapport bevat:

  • Persoonlijk profiel: een omschrijving in kernwoorden
  • Werkprofiel: Hoe werk de kandidaat samen? Wat is zijn of haar werkaanpak? Hoe gaat iemand om met veranderingen?
  • Denkkracht
  • Match met functie

De scores op de competenties geven het potentieel van de kandidaat weer, op basis van zijn of haar persoonlijke eigenschappen. Ervaring en kennis zijn hierin niet meegenomen. Per competentie worden er een toelichting en ontwikkeltips of interviewvragen gegeven.

Tijdsinvestering:

Het invullen van de Zorgscan duurt ongeveer 35 minuten.

Wil je meer informatie?

Vul het contactformulier in of neem direct contact op met Django Hessels, Branchemanager Gezondheidszorg bij LTP: 06 – 24 93 26 99 of D.Hessels@ltp.nl

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wil je jouw vraag bespreken met een van onze adviseurs? Vul je gegevens in en wij komen in actie!

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?