LTP VIERT FEEST!

LTP 95 jaar

Een 95e verjaardag voelt vooral als een opstap naar de 100, tóch is het zeker de moeite waard om even bij stil te staan. Want 95 jaar word je als bedrijf niet zomaar! Dit lukt alleen als je jezelf voortdurend blijft vernieuwen. En dat heeft het Laboratorium van de Toegepaste Psychologie – oftewel LTP – de afgelopen 95 jaar zeker gedaan.

Maar hoe houd je als organisatie die veerkracht en focus op vernieuwing vast? Hoe omarm je de kracht van verandering? Dat is waar we het over gaan hebben tijdens THE FUTURE OF WORK, het LTP event gepland op 19 en 21 april ter ere van onze 95e verjaardag.

LTP’ers Ivo Winkes en Marian de Joode blikken alvast vooruit op het event, maar kijken ondertussen ook even terug op de afgelopen jaren.

“We zijn dan wel 95, maar hebben de energie van een start-up”

Zoals de naam al aangeeft, adviseert LTP organisaties vanuit de toegepaste psychologie. Wat is in de laatste decennia de grootste ontwikkeling of verandering geweest?

Marian: “De kern is nog steeds: het ondersteunen van organisaties met psychologische inzichten om zo het beste uit hun mensen, teams en dus organisatie te halen. Dat is niet veranderd. Maar de manier waarop is de laatste jaren sterk in ontwikkeling.

De verandering zit hem met name in twee punten, die sterk met elkaar samen hangen. Punt 1 is de introductie van nieuwe technologie, waardoor online dienstverlening en people data een substantieel onderdeel van onze dienstverlening zijn geworden. En punt 2 is de focus op de gehele employee journey. Dat laatste vraagt om andere tools voor selectie en ontwikkeling, zoals bijvoorbeeld gamification en artificial intelligence. En daarmee ook het beschikbaar hebben van die net genoemde people data, om het potentieel en het werkgeluk van de medewerker optimaal in kaart te kunnen brengen en te ontwikkelen. ”

“De focus binnen HR op de gehele employee journey neemt toe. Psychologische inzichten zijn hierbij van onschatbare waarde.”

Zijn dit veranderingen die jullie ook aan de organisatie en specifiek HR kant veel terugzien?

Ivo: “Jazeker, want waar een assessment vroeger vaak voor één doel werd ingezet, een inschatting om geschiktheid te bepalen, beseft men meer en meer dat psychologische inzichten van onschatbare waarde zijn tijdens de gehele loopbaan van een medewerker. Die focus op de gehele employee journey groeit bij HR dus ook. Net als de aandacht voor de ontwikkeling van de medewerker op zowel individueel niveau als team- en organisatieniveau.

Dit is ook waarom wij al heel vroeg ingezet hebben op het beschikbaar maken van onze psychologische expertkennis via online dienstverlening, people data en dashboards. Die maken het voor organisaties mogelijk om inzichten te hergebruiken en om naar het individu in relatie tot de context te kijken. Zo kan je deze inzichten ook gebruiken om intern vacatures te vervullen, teamsamenstellingen te verbeteren, succession planning te ondersteunen, een feedbackcultuur te stimuleren of leiderschapsontwikkeling in gang te zetten.”

“Van psychologische inzichten om geschiktheid te bepalen, naar psychologische inzichten voor het versterken van een feedbackcultuur, beter vullen van interne vacatures, ondersteunen van succession planning of het startpunt van leiderschapsontwikkeling.”

Al met al toch een hoop veranderingen dus! Maar hoe omarmt LTP verandering?

Ivo: “That’s the question! Wat daarin enorm helpt is de veranderkracht en veerkracht van onze mensen en de passie die iedereen heeft voor het vak. We zijn dan wel 95, maar hebben de energie van een start-up. Aangevuld met een sterke innovatiefocus en de mooie uitdagingen waarmee onze klanten ons scherp houden.”

Innovatie is key?

“Nou, die gerichtheid op innovatie is elk geval kenmerkend voor LTP, sinds de oorsprong in 1927. We komen niet voor niets voort uit de Vrije Universiteit. We koesteren onze wortels in de wetenschap en investeren substantieel in de samenwerking met Universiteiten “ aldus Ivo.

Marian vult aan: “Op dit moment werken we bijvoorbeeld samen met VU aan de toepassing van Artificial Intelligence in selectie en ontwikkeling. Daarnaast focussen we ons sterk op het functioneren van mensen in hun specifieke context. Een van onze recente innovaties op dit vlak is de Team Fit en Risk meting.

Met behulp van data brengen we de risico’s en de sterke punten in kaart van de onderlinge dynamiek in een team, want dáár gaat het vaak mis: in de onderlinge samenwerking. Dit terwijl teams in de huidige tijd een cruciaal platform zijn voor het behalen van resultaten en wederzijdse groei. En voor het elkaar scherp en veranderkrachtig houden. Die Team Fit en Risk meting kan dus heel veel opleveren en ook veel ellende voorkomen”.

“Dáár gaat het vaak mis: in de onderlinge samenwerking. Dit terwijl teams in de huidige tijd een cruciaal platform zijn voor het behalen van resultaten en wederzijdse groei.”

Terug naar het event, want wie jarig is trakteert zeggen ze …

Dat klopt! Na twee jaar corona en weinig tot geen live events, trakteren wij daarom iedere geïnteresseerde hr-professional en manager op een inspirerend event: THE FUTURE OF WORK. Mét taart natuurlijk.

Hier gaan we doorpraten over verandering en de kracht van teams met onder andere Yousri Mandour als spreker!  De toegang is gratis, maar plaatsen zijn wel beperkt. Wij kunnen in elk geval niet wachten iedereen weer live te ontmoeten en gedachten uit te wisselen over the future of work.

Picture of Redactie

Redactie

Aanvraagformulier The Ripple

Offerte Team & Organisatie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?