Continue 360 graden feedback

Dé veranderkrachttool: na een 0-meting continu feedback vragen en geven. Mobile based en met Power BI dashboard voor de teamleider.

De 360° feedbackmethode geeft inzicht in performance door de ogen van de persoon zelf en die van de mensen uit diens omgeving. Het is al decennia populair onder HR-professionals, maar is het nog wel actueel en toepasbaar op de werkvloer van nu?

Van incidentele naar continue feedback

De klassieke 360° feedback is in elk geval passé. Om écht te kunnen groeien hebben medewerkers behoefte aan continue feedback. Om de wendbaarheid van medewerkers te vergroten, werkt continue feedback op concreet gedrag en performance in de dagelijkse praktijk veel beter dan incidentele feedback. Continue feedback is realtime en toekomstgericht: wat heb je zojuist laten zien en wat zou nóg beter kunnen?

De motor voor teamontwikkeling

Deze individuele ontwikkeling levert organisaties ook veel op. Binnen teams wordt een open feedbackcultuur gestimuleerd en medewerkers worden steeds beter in het geven en ontvangen van constructieve feedback. Zo bouw je samen aan high performing teams met veranderkracht!

Veranderkrachtige teams met Persona.fit

In onze aanpak heeft de medewerker regie over de eigen ontwikkeling, middels een mobile-based feedback-app genaamd Persona.fit. Men kan gemakkelijk (situatie of competentie specifieke) feedback vragen, resultaten inzien en de ontwikkeling over verloop van tijd bijhouden. De teamleider beschikt daarnaast over een Power BI dashboard waarin de uitkomsten op teamniveau gemonitord kunnen worden.

Continue 360 graden feedback is ook heel waardevol in het kader van het nieuwe beoordelen, waar veel organisaties naar overstappen: niet één beoordelingsgesprek aan het eind van het jaar, maar frequente check-ins waarin doelen, feedback en ontwikkelacties worden besproken.

Meer kennis opdoen

Wil je meer weten over dit thema en mogelijke toepassingen voor jouw organisatie? Schuif gerust aan het bij gratis webinar ‘Feedbackcultuur‘ of ‘Het Nieuwe Beoordelen‘. Onze psychologen informeren en inspireren je graag! Of lees onze meest recente blogs over dit thema onder het kopje publicaties, rechts of onderaan deze pagina. Persoonlijk contact? Vul het contactformulier op deze pagina in en onze adviseurs nemen contact met je op. 

Betrouwbare partner

LTP Business Psychologen is een van de meest vooraanstaande psychologische adviesbureaus van Nederland. Al 95 jaar leggen wij de nadruk op innovatie en kwaliteit in (online) assessments en ontwikkeling. Wij beschikken over een eigen ontwikkelafdeling die nieuwe instrumenten en modellen ontwikkelt en voortdurend de kwaliteit van de instrumenten bewaakt. Lees verder »

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?