Gepassioneerd of explosief?

Wanneer mensen onder druk staan, laten ze vaak een onverwachte kant van zichzelf zien. Gedrag dat onder normale omstandigheden effectief is, pakt dan onder druk ineens disfunctioneel uit. Een kwaliteit kan zo een toxic worden. Dat geldt voor iedereen, maar zeker voor mensen met invloed, zoals het (top)management.

Toxics: de gevolgen

In een leiderschapsrol komen namelijk twee risicofactoren samen: enerzijds de veeleisende context en anderzijds de invloedrijke leidinggevende. Deze combinatie zorgt ervoor dat tegenspraak, maar ook feedback vaak niet meer vanzelfsprekend is. Deze toxics – het woord zegt het al – kunnen veel schade aanrichten. 

  • De persoon in kwestie functioneert niet optimaal, verliest aan impact en leidt bijvoorbeeld aan gezichtsverlies.
  • Op teamniveau wordt de samenwerking lastiger en ontstaan negatieve dynamieken die de teameffectiviteit ondergraven en kunnen leiden tot conflicten.

Hoe kan deze schade worden voorkomen?

Kortom, het is cruciaal om hier op tijd aandacht aan te besteden. Dit kan bijvoorbeeld door iemand in te schakelen die mogelijke ontsporingen inzichtelijk te maken. Een onafhankelijk persoon die de leidinggevende en het team bewust kan maken van de effecten van toxics in de samenwerking. Die kan helpen om toxics af te wenden, eenieders krachten kan uitlichten en de interactie tussen het (top)management kan monitoren.

De senior business psychologen van LTP Executive Services vervullen een dergelijke rol voor een veelheid uiteenlopende organisaties. Zij begrijpen en overzien de context, met oog voor de onafhankelijke leden van het management of bestuur. Zo werken zij samen aan een wendbaar en veerkrachtig topmanagement. 

Nieuwsgierig?

Benieuwd hoe zij dit doen? Een assessment van de toxics is één van de tools die kan worden ingezet. Maar wij begrijpen: context is key. Elke aanpak is daarom maatwerk. 

  • Neem contact op met Karst Bongers, lead consultant Executive Services, voor een vrijblijvende kennismaking. Via k.bongers@ltp.nl of 06 – 52 30 30 15.
  • Of laat je gegevens achter en wij sturen je direct meer informatie toe over onze aanpak rondom de toxics.

"Laat de psycholoog bij jou aanschuiven in plaats van andersom."

Deze is gewend om ontsporingen te herkennen, kan proactief adviseren en zo verbindend leiderschap stimuleren.

Gezien bij:

scope
CHRO