Talent Fit: Geschikt voor de zorg?

Voor wie is het bestemd?

Potentiële zorgmedewerkers

Bij welke vraagstelling?

Het personeelstekort in de zorg vraagt om creatieve oplossingen. In andere sectoren zijn er mensen te vinden die een rol in de zorg willen en kunnen vervullen. Het online assessment ‘Talent Fit’ biedt inzichten en input voor het selectie-interview:

 • Is iemand geschikt voor de zorg?
 • Past hij of zij in het team?
 • Is er een match met de cultuur van de organisatie?
 
Hoe werkt het?

Een online assessment maakt de kandidaat thuis of op een rustige plek op het werk. De kandidaat ontvangt per e-mail praktische informatie en persoonlijke inloggegevens. Hiermee kan hij of zij inloggen op een beveiligde website en starten met de Talent Fit.

De Talent Fit bestaat uit 5 persoonlijkheidsvragenlijsten en 3 intelligentietests. Het programma staat vast, maar de competenties die in kaart gebracht worden, zijn aan te passen aan de functie. Onze adviseurs helpen je graag bij het samenstellen van een goede set aan competenties.

Wat levert het op?

De Talent Fit is ontwikkeld naar aanleiding van de wens van onze opdrachtgevers om inzicht te krijgen in de voorkeursrollen van een kandidaat (voor de zorg) en de match met de cultuur. Náást de match op de voor de zorg benodigde competenties, intelligentie en persoonlijkheid.

De resultaten van de Talent Fit worden weergegeven in twee heldere rapporten: een voor de kandidaat (met gerichte ontwikkeltips) en een voor de interviewer (met interviewvragen). Dit maakt de Talent Fit zowel geschikt voor selectiedoeleinden als voor ontwikkeling.

Inhoud van het rapport

Bij een online assessment wordt het rapport automatisch gegeneerd. Het is direct beschikbaar voor de kandidaat. En na goedkeuring ook voor de opdrachtgever. Het rapport bevat:

 • Persoonlijk profiel:
  Sterke en ontwikkelpunten
  Veranderkracht
  Intellectuele capaciteiten
 • Cultuur match
  Zicht op rollen die het beste bij de kandidaat passen en de voorkeur voor een werkomgeving. Met welk type leidinggevende matcht de kandidaat? In wat voor team functioneert hij of zij het beste? En in wat voor soort organisatie komt iemand het beste tot zijn of haar recht?
 • Competenties plus ontwikkeltips of interviewvragen
  De scores geven het potentieel van de kandidaat weer, op basis van zijn of haar persoonlijke eigenschappen. Ervaring en kennis zijn hierin niet meegenomen.
 • Bijlagen (scores op de vragenlijsten)
Tijdsinvestering:

Het invullen van de Talent Fit neemt ongeveer 1,5 uur in beslag.

Wil je meer informatie?

Vul het contactformulier in of neem direct contact op met Django Hessels, Branchemanager Gezondheidszorg bij LTP: 06 – 24 93 26 99 of D.Hessels@ltp.nl

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wil je jouw vraag bespreken met een van onze adviseurs? Vul je gegevens in en wij komen in actie!

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?