Verslag LTP event: Is jouw organisatie klaar voor de Human Revolution?

Beeld: Roderik van Nispen

LTP organiseerde in november een event in de Johan Cruijff ArenA over de Human Revolution. Hieronder lees je enkele fragmenten uit het verslag gemaakt door Management Scope.​

Er is een wezenlijke verandering gaande in de verhouding tussen mensen en organisaties. Medewerkers dwingen af dat hun organisatie rekening houdt met wat zíj belangrijk vinden: van betere arbeidsvoorwaarden tot psychologische en sociale veiligheid en diversiteit en inclusie. Deze human revolution heeft medewerkers mondig gemaakt. Steeds meer organisaties maken gebruik van hun inzichten en ideeën. Persoonlijk leiderschap van medewerkers wordt belangrijker. Psychologisch adviesbureau LTP heeft een routekaart ontwikkeld die laat zien hoe kansen verzilverd worden en valkuilen vermeden.

Een diversiteit aan talent, maakt nog geen winnend team

Op deze dinsdagmiddag waren er alleen voetballers te zien op de mensgrote posters in de Johan Cruijff Arena. Jonge mensen die het beste uit zichzelf halen onder leiding van hun trainers en gesteund door hun club. Maar een diversiteit aan talent, maakt nog geen winnend team. Deze boodschap staat model voor die van LTP. Bijna 200 mensen luisterden die dinsdagmiddag hoe LTP organisaties wegwijs maakt in de human revolution.

‘Medewerkers zijn niet meer alleen human resources voor een organisatie, alsof zij alleen maar dienend zijn’, zo opende Ageeth Telleman, bestuurder en algemeen directeur van LTP, de bijeenkomst. ‘Het is nu andersom: de organisatie en het leiderschap worden dienstbaar aan de mensen die de organisatie vormen. Alle organisaties hopen dat mensen voor hen kiezen en dat ze ook bij hen blijven werken. Daarvoor is het belangrijk om te luisteren naar wat medewerkers beweegt, ook de mensen die achter de schermen bijdragen. Zonder hen staat alles stil.’

Waar je verder over kunt lezen in het verslag:

 • Dé uitdaging binnen de revolutie
  “Waar mensen zich laten horen, ontstaan ideeën die leiden tot vernieuwing. Maak daar gebruik van door te ontwikkelen tot een netwerkorganisatie, waarin mensen steeds vaker in wisselende teams samenwerken.”
 • Toxisch gedrag
  “Jaarlijks krijgen 2,5 miljoen mensen te maken met verbale vernedering, intimidatie of grensoverschrijdend gedrag op de werkplek, maar om verschillende redenen, veelal met een onderliggende psychologische en groepsdynamische oorsprong, wordt er vaak niet op tijd ingegrepen.”
 • Psychologische veiligheid
  “Psychologische veiligheid is de overtuiging dat de werkomgeving veilig genoeg is om een interpersoonlijk risico te nemen. Het gaat erom met elkaar een omgeving te creëren waarin teamleden zichzelf kunnen zijn, zich gerespecteerd voelen, zich uitspreken en fouten durven toegeven.”
 • Vitaliteit en omgaan met druk
  “Van organisaties wordt verlangd dat zij goed voor hun werknemers zorgen. Denk aan een juiste werk-privé-balans, maar ook werkplezier, vitaliteit en het kunnen omgaan met druk en stress. Druk heeft een grote impact, ook op de organisatie. Werkstress is beroepsziekte nummer 1.”
 • De kracht van people analytics
  “People analytics zijn bias-free. Ze geven objectief inzicht in talent en identificeren talent dat anders niet wordt ontdekt, brengen leiderschapspotentieel in kaart en ondersteunen management development en opvolging. Ze ondersteunen ook teamsamenstelling en het functioneren van teams.”
 • Rolmodellen, door Rocky Hehakaija
  “Met een nieuwe aanpak waarin niet naar de ander maar juist naar zichzelf gekeken wordt, en waar de nadruk ligt op radicale nieuwsgierigheid en verwachtingsvol zijn, worden duidelijke resultaten geboekt op het versterken van inclusiviteit en psychologische veiligheid.” 

Wil je hier meer over weten?

Wil je na het lezen van het verslag meer weten over LTP, de samenwerking met Rocky en/of de thema’s die ter sprake kwamen tijdens het LTP event? Vul hieronder het formulier in en we nemen snel contact met je op.

Contactformulier
Picture of Redactie

Redactie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?