LTP in Elsevier │ Zo houdt de baas u in de gaten tijdens het thuiswerken

Thuiswerken gebeurt op basis van vertrouwen. Toch zijn er bedrijven die hun medewerkers controleren via spionage­software. Marian de Joode, innovatiemanager bij LTP, deelt in Elsevier haar bevindingen en ervaringen op dit vlak.

In de Verenigde Staten wordt veelvuldig zogenoemde employee monitoring software gebruikt en ook in Nederland is die in opkomst. Met deze software kan een werkgever zijn werknemers tot in detail volgen. Dat kan gaan om het bijhouden van de werktijd, het controleren van inactiviteit, het opslaan van de internet­geschiedenis tot het opstellen van een productiviteitsanalyse. Al deze gegevens komen de manager onder ogen. Marian de Joode denkt dat het gebruik van deze software een paniek­reactie is door de crisis. ‘Deze vorm van controle is niet effectief.’

Die manier van sturen op resultaten is niet meer van deze tijd. Van managers wordt nu een ondersteunende en coachende rol gevraagd, zegt De Joode. Maar schijn bedriegt. Nu door corona veel vanuit huis wordt gewerkt, zoeken managers naar manieren om controle te houden.

> Het hele artikel lees je op de site van Elsevier.

Marian de Joode

Marian de Joode

Marian de Joode is Innovatiemanager bij LTP en houdt zich fulltime bezig met conceptuele vernieuwing van de dienstverlening en de ontwikkeling van innovatieve assessmenttechnieken.

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?