LTP in Elsevier │ Zo houdt de baas u in de gaten tijdens het thuiswerken

Thuiswerken gebeurt op basis van vertrouwen. Toch zijn er bedrijven die hun medewerkers controleren via spionage­software. Marian de Joode, innovatiemanager bij LTP, deelt in Elsevier haar bevindingen en ervaringen op dit vlak.

In de Verenigde Staten wordt veelvuldig zogenoemde employee monitoring software gebruikt en ook in Nederland is die in opkomst. Met deze software kan een werkgever zijn werknemers tot in detail volgen. Dat kan gaan om het bijhouden van de werktijd, het controleren van inactiviteit, het opslaan van de internet­geschiedenis tot het opstellen van een productiviteitsanalyse. Al deze gegevens komen de manager onder ogen. Marian de Joode denkt dat het gebruik van deze software een paniek­reactie is door de crisis. ‘Deze vorm van controle is niet effectief.’

Die manier van sturen op resultaten is niet meer van deze tijd. Van managers wordt nu een ondersteunende en coachende rol gevraagd, zegt De Joode. Maar schijn bedriegt. Nu door corona veel vanuit huis wordt gewerkt, zoeken managers naar manieren om controle te houden.

> Het hele artikel lees je op de site van Elsevier.

Picture of Marian de Joode

Marian de Joode

Marian is Business Lead Strategy en richt zich met name op leiderschaps- en organisatievraagstukken. Daarnaast heeft zij de regie over het LTP Innovation LAB, dat zich bezig houdt met toekomstgerichte innovaties. Je kunt haar bereiken via M.deJoode@ltp.nl of 06 - 2393 3419.

Aanvraagformulier The Ripple

Offerte Team & Organisatie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?