Vlootschouw

Natuurlijk is niet alles is te controleren of te voorspellen, maar we weten inmiddels wel dat er een verband is tussen bepaalde persoonlijkheidstrekken en de mate van iemands de-escalerend vermogen. LTP TestNed kan dit met een compact online assessment voor jouw organisatie in kaart brengen. Er wordt een vlootschouw van het personeelsbestand gemaakt. En je kunt het inzetten bij de selectie van nieuwe medewerkers.

Zaken als stressbestendigheid, veerkracht, zelfvertrouwen, maar ook inlevingsvermogen en optimisme, zijn naast sociale vaardigheden en inzicht van groot belang in iemands de-escalerend vermogen. Uit het online assessment kan ook blijken dat het niet zo goed gaat met mensen. Je kunt dan preventieve zorgmaatregelen nemen en hen doorverwijzen naar bijvoorbeeld de bedrijfsarts. Kortom: je houdt een vinger aan de pols en daarmee houd je mensen duurzaam inzetbaar.

Het is niet altijd makkelijk om lief te doen tegen elkaar. En het is nog lastiger om aardig te blijven tegen een ander die ongewenst, onaardig of zelfs agressief gedrag vertoont. Toch is dit een belangrijke voorwaarde om effectief te kunnen de-escaleren. Meer weten? Bel 06 – 58 95 56 95. Onze adviseurs vertellen je graag meer.