Training Gedragsgericht Online Interviewen

Interviewen op afstand: het online interview

Wil jij talenten (online) nóg beter leren herkennen?

Uit de praktijk blijkt dat veel managers en recruiters al in het begin van een selectiegesprek een beslissing nemen over de sollicitant. De vraag is of dit oordeel gebaseerd wordt op de juiste impliciete aannames en/of overtuigingen.

In de training ‘gedragsgericht (online) interviewen’ bieden we je handvatten voor het voeren van een selectiegesprek en een methode om te checken of je intuïtie klopt. Hierbij hebben we ook aandacht voor het voeren van online interviews, die tegenwoordig ook regelmatig voorkomen. Wat maakt zo’n digitaal gesprek anders? Waar let je (extra) op en waarop niet? En hoe pas je gedragsgericht interviewen online toe?

Waarom gedragsgericht interviewen?

Kennisgerichte vragen of vragen over hypothetische situaties blijken geen goede voorspeller te zijn voor gedrag in de praktijk. Gedrag uit het verleden blijkt wel een goede voorspeller voor toekomstig gedrag te zijn. Gedragsgericht interviewen wordt toegepast aan de hand van de STAR(r) methodiek. Een gedragsgericht interview wordt voornamelijk geleid door de interviewer en die heeft een bepaald doel.

Zodra je gedragsgericht interviewen onder de knie hebt, voeg je als recruiter meer waarde toe aan het selectieproces en daarmee aan de organisatie:

  • De juiste persoon op de juiste plaats. 
  • Minder verloop. 
  • Meer werkgeluk bij medewerkers. 
  • Een professionele benadering van sollicitanten. 
  • Een goede onderbouwing van afwijzing of aanname. 

 

Inhoud training

We behandelen hoe je het beste gedragsgericht kunt interviewen en geven tips om uit het online interview de juiste informatie te verzamelen over een kandidaat. Ook breng je de opgedane kennis gelijk in de praktijk: je gaat jouw nieuwe vaardigheden oefenen en krijgt feedback van een LTP-adviseur.   

Beschikbare data en kosten

De training ‘Gedragsgericht (online) interviewen’ vindt plaats op meerdere data. Je vindt de data en bijbehorende locaties hieronder. De training duurt drie uur inclusief oefenen en een Q&A. De kosten bedragen € 340,- per persoon exclusief btw. Er is per training plek voor 10 deelnemers.

We komen binnenkort met nieuwe data voor de training in 2024.

Wij geven deze training ook regelmatig in-house bij onze klanten, aangepast aan het team of de organisatie. Ben je hierin geïnteresseerd en wil je meer weten over de mogelijkheden? Vul dan het contactformulier in. 

Schrijf je in: snel en gemakkelijk

Wil jij deelnemen aan deze training? Schrijf je in via het formulier op deze pagina en voltooi achteraf via een factuur de betaling.

Aanmeldformulier

Offerte Team & Organisatie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?