Een vitale, mentaal weerbare organisatie

Om de complexe problemen op te lossen waar organisaties vandaag de dag mee worden geconfronteerd, hebben we elkaar nodig. Een vitale en mentaal weerbare workforce is hierin essentieel. Maar hoe krijg je zo’n workforce? En zorg je ervoor dat die ook zo blijft?

Presteren onder druk

Werkstress is al jaren beroepsziekte #1, met grote gevolgen voor medewerkers en organisaties. En met constante ontwikkelingen, nieuwe uitdagingen en (maatschappelijke) crises die zich opstapelen, rijst de (retorische) vraag: in welke functie opereert men eigenlijk níet onder druk.

Vitale mensen, teams en organisaties

Een vitale en mentaal weerbare workforce is dan ook essentieel. Voor de medewerker, het team én de organisatie:

  • Vitale medewerkers zijn gelukkiger en ervaren meer werkplezier.
  • Vitale teams presteren beter en de retentie is hoger.
  • Vitale organisaties zijn in staat om voor te lopen op de concurrentie en zich aan te passen aan de steeds sneller veranderende wereld.

Business Psychologen Marius de Bruin en Ruben Simons deelden tijdens een recent event de laatste inzichten vanuit de wetenschap op het vlak van vitaliteit, werkplezier en mentale weerbaarheid.

Hoe meet je iemands stressbestendigheid? Wat gebeurt er op individueel niveau en teamniveau als de druk toeneemt? Welke rol speelt de leidinggevende? Wat zijn interne en externe hulpbronnen? En hoe kan je die als individu, team en organisatie succesvol inzetten? 

Nieuwsgierig?

Bekijk dan de (verkorte) opname van deze presentatie. In minder dan 75 minuten ben je volledig bijgepraat over de laatste psychologische inzichten gekoppeld aan de praktijk.

"Om een vitale organisatie te worden in de breedste zin van het woord, zijn het creëren van bewustzijn én het preventief aan de slag gaan onmisbaar."

Marius de Bruin, LTP Business Psycholoog

Waar mogen we de opname naartoe sturen? 

Hier zou ik ook graag meer over willen weten:

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?