Aanpak voor bestuurders in de zorg: kracht en bescheidenheid in de Raad van Bestuur

Voor wie is het bestemd?

Bestuurder(s) in de zorg.

Bij welke vraagstelling?

Kenmerkend voor mensen in bestuursfuncties is dat zij vaak weinig tijd hebben om op zichzelf te reflecteren. Terwijl de impact van het functioneren in een topfunctie nauwelijks overschat kan worden. Onze aanpak helpt bij de selectie en ontwikkeling van individuele en/of samenwerkende bestuurders.

Wat levert het op?
  • Een impactvol advies van een sparringspartner, met diepgaande inzichten als startpunt voor een nieuwe rol of ontwikkeling in een bestaande rol.
  • Inzicht in sterke en aandachtspunten.
  • Inzicht in de relatie met onderliggende persoonlijkheidsfactoren en derailers.
  • Vaardigheden om (samen) uit een negatieve dynamiek te raken en te blijven.
  • Vaardigheden om elkaar impactvolle feedback te geven.
 
Hoe werkt het?

Een assessment bij een selectie- of ontwikkelvraagstelling levert waardevolle informatie voor u als opdrachtgever en voor de deelnemer zelf. Past de (toekomstige) bestuurder in het team? Hoe gaat hij of zij om als de druk en complexiteit toeneemt? Wat zijn mogelijke risicofactoren?

Om een goed beeld te krijgen van de eisen in de rol, maken we eerst een analyse van de context: in welk krachtenveld gaat de bestuurder functioneren of functioneert de bestuurder? Vervolgens brengen wij op basis van een aantal vragenlijsten het persoonlijkheidsprofiel en mogelijke derailers in kaart: welk gedrag toont de bestuurder onder druk?

In een persoonlijk assessment staat vervolgens een diepte-interview centraal. We gaan in op het omgaan met dilemma’s, de flexibiliteit in stijl en het vermogen om te inspireren door middel van een Purpose Pitch. Wat drijft de bestuurder, en past dat in de context van de organisatie?

Indien er samenwerkingsvragen zijn, zetten we de DuoMatch-aanpak in, maar dan met casuïstiek die aansluit bij de context. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om de (toekomstige) effectiviteit van een compleet team in kaart te brengen met een teamassessment.

Tijdsinvestering

Het assessment (op locatie bij LTP of via een videoverbinding) duurt zo’n 3 tot 4 uur en de DuoMatch aanpak voor bestuurders 3 uur.

Wil je meer informatie?

Vul het contactformulier in of neem direct contact op met Django Hessels, Branchemanager Gezondheidszorg bij LTP: 06 – 24 93 26 99 of D.Hessels@ltp.nl

Hoe kunnen wij jou helpen?
Wil je jouw vraag bespreken met een van onze adviseurs? Vul je gegevens in en wij komen in actie!

Aanvraagformulier The Ripple

Offerte Team & Organisatie

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?