Leestip: Zes tips om veerkrachtig te blijven in een tijd van onrust

Het coronavirus zorgt voor twijfels, angsten, spanningen. Hoe blijf je toch mentaal weerbaar? In dit artikel op NRC.nl vind je zes tips.

De corona-artikelen vliegen je om de oren. Maar welke artikelen zijn nu echt de moeite waard, zeker vanuit psychologisch oogpunt? De komende periode zullen wij de artikelen delen die wij als psychologen met interesse hebben gelezen; die meer inzicht geven in deze crisis en hoe wij als mens daarop reageren.

Zoals het artikel op NRC.nl. Sinds de coronamaatregelen in Europa, Noord-Amerika en andere delen van de wereld zijn allerlei podcasts en YouTube-kanalen over persoonlijke ontwikkeling, meditatie en gezonde gewoontes zich aan het omvormen tot eerstehulpposten voor onze collectieve fysieke en mentale veerkracht.

Op basis daarvan, aangevuld met adviezen uit enkele boeken, geven zij zes tips (met nadere uitleg):

  1. Focus op datgene waar je wél invloed op hebt
  2. Breng je emoties in beweging
  3. Doseer je inname van informatie
  4. Zorg voor routine in je dag
  5. Cultiveer bewust gevoelens van dankbaarheid en connectie
  6. Besef dat we met z’n allen veerkrachtig zijn

> Klik hier om het artikel te lezen

Heb jij ook een goed artikel gelezen?
Tip ons via: info@ltp.nl. Bedankt!

Foto van Marian de Joode

Marian de Joode

Marian is Business Lead Strategy en richt zich met name op leiderschaps- en organisatievraagstukken. Daarnaast heeft zij de regie over het LTP Innovation LAB, dat zich bezig houdt met toekomstgerichte innovaties. Je kunt haar bereiken via M.deJoode@ltp.nl of 06 - 2393 3419.

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?