Leestip: Persoonlijkheidspsychologie per cultuur in tijden van crisis

“In het ene land gaan bij het eerste coronageval de grenzen dicht, in het andere gaat het leven door of er niets aan de hand is. Is dat een kwestie van volksaard?” De correspondenten van De Volkskrant geven uitleg.

De corona-artikelen vliegen je om de oren. Maar welke artikelen zijn nu echt de moeite waard, zeker vanuit psychologisch oogpunt? De komende periode zullen wij de artikelen delen die wij als psychologen met interesse hebben gelezen; die meer inzicht geven in deze crisis en hoe wij als mens daarop reageren.

Zoals het artikel in de Volkskrant ‘Kiezen voor jezelf of het collectief? Hoe je corona aanpakt, laat zien wie je bent’. Een reportage waarin je kunt lezen hoe elke cultuur verschillend omgaat met de virusuitbraak. Zijn we in Nederland (en het Verenigd Koninkrijk) echt zulke koude kikkers? Waar komt dat wantrouwen van de cijfers in Rusland vandaan? Hoe komt het dat de Spanjaarden zo in paniek zijn? Waarom was de VS zo onvoorbereid?

De greep naar controle op dit vreselijke virus is universeel. De correspondenten lichten toe hoe het komt dat het ene land sneller klaar is voor maatregelen dan anderen…

> Klik hier om het artikel te lezen

Foto van Lotte Dolfing

Lotte Dolfing

Lotte is consultant bij LTP Online. Zij bedient klanten met online oplossingen voor selectie-, ontwikkel- en loopbaanvraagstukken. Lotte bekijkt zaken graag met een psychologische bril... en deelt haar inzichten met je!

Waar mogen wij het voorbeeldrapport naar toe sturen?